Werkwijze

Wij hanteren een standaard werkwijze

Om voor beide partijen de verrassingen zo goed mogelijk uit te sluiten werken wij volgens een vast schema. Hiervan wordt alleen afgeweken indien er omstandigheden zijn die ons werk belemmeren.

Om iedere klant voldoende aandacht te kunnen geven hebben we een strakke planning. We proberen deze planning dan ook ten alle tijde te laten prevaleren boven afwijkingen.

Er zijn echter situaties waardoor wij gedwongen worden van de planning af te wijken: 

  • beschikbaarheid van materiaal en levertijden van materiaal. Alvorens de opdracht die u geeft definitief wordt, moet alles goed doorgesproken zijn, zodat materialen tijdig besteld kunnen worden.
  • het weer is een veelal doorslaggevende factor voor zover wij niet binnen kunnen werken. Bij regen, harde wind, vorst met kans op sneeuw/ijzel en vorst op vochtige dekken, kunnen wij níet werken. Dit is te gevaarlijk en de materialen om bijvoorbeeld te mallen zijn niet geschikt om in vorstperiodes mee te werken. Bovendien kan het bij extreme temperatuursschommelingen zijn dat een kap die in de winter gemald wordt en in de zomer gemonteerd wordt niet meer past.
  • bereikbaarheid van het object. Wij zijn geen acrobaten, dus een beetje bereikbaarheid zou zeer prettig zijn. Voor alles staat onze veiligheid. Een slecht bereikbare boot kan een slecht passende kap ten gevolge hebben. Dat is voor u niet prettig en voor ons geen reclame.

Als wij van u een verzoek tot opdracht krijgen zal dat in de meeste gevallen betekenen dat wij terplaatse de boot of het project willen bekijken. Bij boten is het geven van een goede offerte mede afhankelijk van het materiaal, de mogelijkheid tot bevestigen van de kap en als het over een frame gemonteerd moet worden of het frame nog bruikbaar is.

Het is heel moeilijk om van een oude tent patronen te maken om een nieuwe tent te fabriceren. De oude tent is al helemaal gezet of er zitten scheuren in. Dus het liefst zullen we ook in het geval van het vernieuwen van een oude tent willen over gaan tot het volledig opnieuw mallen van de tent.

Als alle details met u zijn door gesproken zullen wij daarvan een offerte maken. Die offerte heeft een beperkte geldigheidsduur en de prijs staat vast behoudens tussentijdse prijswijzigingen die door de leveranciers van goederen zouden kunnen worden doorgevoerd. Prijswijzigingen binnen de 5% van het totaal bedrag worden stilzwijgend doorgevoerd. Mocht de prijswijziging hoger uitvallen, dan zullen wij u daarover berichten.

Zodra u de offerte accepteert, dan wordt er een afspraak gemaakt om te mallen en spreken wij met u af wanneer de kap geplaatst zal worden. Hiermee houden wij rekening met de bovengenoemde gevallen waardoor de planning aangepast zou moeten worden. de data zijn dus richt-data.

Bij opdrachten van €2.000,- en meer wordt een aanbetaling van 50% verlangd. Dit om de kosten van de inkoop van materialen te kunnen dekken. Bij speciale kleuren wordt 15% toeslag berekend (coupontoeslag)  op het doekmateriaal.

Mocht u halverwege het project zaken willen wijzigen, dan is dat mogelijk. Wij zullen u ook aangeven of dat invloed heeft op het uiteindelijke bedrag.

Binnen de provincie Friesland berekenen wij geen reiskosten. Daarbuiten wordt een kilometertarief berekend.

Alle aanbiedingen zijn inclusief 21% BTW tenzij anders aangegeven. Offertes voor bedrijven worden exclusief BTW uitgevaardigd.

Mocht er een verschil van mening zijn, dan trachten wij dat op te lossen. Mocht het onderling niet lukken, dan zal een in Nederland bevoegde rechter uitspraak doen. (maar zover is het nog nooit gekomen)